Cukormentes almatorta, mascarpone krémmel
Mi van itthon? Szerintem ha valami édességre vágyakozik az ember, akkor gyakran felteszi ezt a kérdést. Nagyon szeretek úgy sütni, hogy előtte megnézem mit rejt a hűtő és azokból az alapanyagokból látok hozzá az alkotásnak. Mindig inspirál, hogy vajon mi fog "kisülni" az adott hozzávalókból, most sem volt másképp. Kaptam egy doboz mascarponét a nagymamámtól, amit mindenképpen szerettem volna felhasználni. Ez volt a kiindulási alap. Gyümölcs mindig van itthon, így egyértelmű volt, hogy ezen a vonalon indulok tovább. Végül így született meg ez a kis édesség, amiből pár óra alatt alig maradt...;)
Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:
3 db közepes méretű alma
6 ek. zabliszt (akinek nem fér bele a diétájába, helyettesítheti másfajta lisztekkel is)
4 tojás
3 ek. eritrit
fél ek. fahéj
6 ek. kókuszolaj
A krémhez:
250 gramm mascarpone
2 ek. joghurt
1 tk. vanília aroma
ízlés szerint eritrit
Elkészítés:
Az almákat meghámoztam, apró kockákra vágtam. Egy keverőtálba helyeztem őket, majd meghintettem a fahéjjal. Ezután a tojásokat felvertem (robotgép sem kell hozzá), hozzáöntöttem az almákhoz. Majd a többi hozzávalót is szépen hozzáadtam az almákhoz, jól elkevertem. Nagyon sűrű tésztát kell, hogy kapjunk. Végül egy szilikonos tortaformába öntöttem a masszát és előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt készre sütöttem.
A krémhez összekevertem a hozzávalókat és a torta mellé kínáltam. Ehetjük fagylalttal is, úgy is nagyon finom.
Remélem Nektek is tetszett ez a végtelenül egyszerű recept, próbáljátok ki!
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)