Egy igazi jó móka-Erdei jógakaland

img_8516.jpg

Mielőtt megszülettek a lányok, már nagyon sokat beszélgettünk a férjemmel arról, hogy milyen sportot szeretnénk, hogy űzzenek majd a gyermekeink. Mert abban biztosak voltunk, hogy szeretnénk ha valamit mozognának, persze nem erőltetve, hanem a készségeiknek megfelelően. Szerencsére nagyon mozgékonyak a kislányaink, így mi is mozgásban vagyunk mindig velük. :) Egy ideje figyelgetem nagyobbik lurkóm, Abigél nyitottságát az új dolgok iránt, főleg, ha valamilyen sport tevékenységről van szó. Az egyetem alatt nagyon sokat jártam jógázni, nagyon megszerettem, egy fárasztó sulis nap után olyan jó volt elmenni a terembe és egy kicsit megnyugodni, felfrissíteni a testem és a lelkem egyaránt. Mivel manapság már nem nagyon tudok itthonról eljárni különböző jógastúdiókba, az internet segítségével magam is meg tudom oldani ezt a fajta testmozgást. Amikor Abigél látja, hogy jógázom, sokszor érdeklődve figyeli az utóbbi időben, és ő is szeret csatlakozni hozzám, persze a maga kis hároméves módján. :) Emiatt is örültem annyira, amikor egyik nap csengetett a postás az Erdei jógakaland mesekönyvvel és a hozzájuk tartozó kártyajátékkal.

img_8547.jpg

Ahogy kinyitottam a csomagot már rögtön szimpatikus lett számomra, hogy a kártyák egy kis vászon táskában foglaltak helyet ami nagyon praktikus a gyerekek szempontjából is, jobban védve vannak a kis lapok benne, és szépen el lehet rakni őket a játék végeztével.

A könyv nagyon kedves, a rajzok rögtön a gyerekek kedvencévé váltak, és hamar el is kezdtünk próbálgatni a jógapózokat a mese segítségével, természetesen először kisebb-nagyobb sikerrel. :) De véleményem szerint nem is ez a lényeg, hanem, hogy együtt vagyunk, mozgunk, jókat nevetünk. A gyerekeket (és a felnőtteket is) nagyon sok mindenre tanít a jóga, többek között koncentrációra, segíti a mozgásfejlődést és az érzelmek megélést. Szívből ajánlom minden gyermeknek és szülőnek, ha egy kis mókára vágyik, nálunk szinte minden este előkerül azóta a mesekönyv, és a jógapózok is egyre ügyesebben alakulnak! ;)img_8539.jpg

Nagyon szépen köszönöm Bánhidi Dórinak a Pandarte blog írójának ezt a nagyszerű ajándékot, a könyvet és a hozzá tartozó kártyajátékot itt tudjátok beszerezni:

http://jogakaland.hu/shop/a-gyerekjogazashoz/erdei-jogakaland-mesekonyv/28

img_8551.jpg

img_8538.jpg

img_8560.jpg