Cukormentes Pavlova torta

Könnyű, lágy és finom? A Pavlova torta pont ilyen. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a világ egyik legegyszerűbb süteménye. Gluténmentes, és az én verzióm szerint finomított cukor hozzáadása nélkül készül. Bármilyen szezonális gyümölccsel díszíthetjük, én a fekete szedret választottam hozzá. 

Elkészítés: 

Hozzávalók az alaphoz:

4 db tojásfehérje

ízlés szerint édesítő (pl. por nyírfacukor vagy folyékony stevia)

2 evőkanál kukoricaliszt

1 csipet só

1 tk. borecet

A krémhez:

200 ml tejszín

egy marék fekete szeder

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 150 fokra. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk az édesítőt. Mikor már jó kemény a tojáshab, lekapcsoljuk a robotgépet, majd hozzáadjuk a kukoricalisztet és a borecetet. Egy nagy gáztepsire sütőpapírt helyezünk, majd egy keverőkanál segítségével magas, kör alakot formázunk a krémből. 150 fokon sütjük légkeverés nélkül 45 percig. A sütési idő lejárta után, 30 percig még pihentetjük a sütőben addig, amíg ki nem hűl teljesen. 

Míg sütjük a torta alapját, addig felverjük a tejszínhabot, majd a kihűlt tortára kanalazzuk. (Ha valaki nagyon édesszájú, a tejszínhabba is tehet édesítőt.) Végül a gyümölccsel díszítjük. 

Jó étvágyat hozzá!