Cukormentes almás-fahéjas muffin

A muffin egy angolszász eredetű sütemény, amiben az a fantasztikus, hogy sokféleképpen lehet variálni és általában gyorsan elkészül.  Aki kreatív, vagy csak még szebb desszertre vágyik, a tetejét díszítheti akár vajkrémmel vagy tejszínhabbal. Személy szerint odavagyok a fahéjért és az almát is nagyon szeretem. A következő recept fő alkotóeleme tehát ez a két összetevő lesz, természetesen cukormentes verzióban.

Hozzávalók:

20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt vagy zabliszt

stevia ízlés szerint

15 dkg vaj 

1 tk. vanília esszencia

2 db alma reszelve

2 tojás

1 tk. fahéj

1.5 dl kókusztej (vagy akinek belefér sima tehéntej)

fél csomag sütőpor

Elkészítés:

A tojásokat a vajjal és a steviával összekeverem robotgép segítségével, majd a többi hozzávalót is szépen hozzáadom.Ha nagyon száraz a tésztánk, adhatunk még hozzá tejet. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük.

(A sütésnél szilikonos muffin sütőformát használtam, házi tejszínhabbal díszítettem.)

Jó étvágyat hozzá! :)