Cukormentes barackos crumble (morzsasüti)
A világ talán legegyszerűbb sütijét hoztam Nektek. Teljes mértékben növényi alapanyagokkal készült, vegánok is fogyaszthatják. Gyümölcsnek azért választottam a barackot, mert most van a szezonja, de nagyon jól működik almával, körtével is. Gyümölcslekvárral tálaltam, szinte azonnal elfogyott a családban! ;)
Hozzávalók egy kisebb tortaformához:
150 gramm zabliszt (akinek nem fér bele, használhat ch csökkentett lisztet is)
100 gramm kókuszolaj vagy kókuszzsír
100 gramm durvára vágott vagy szeletelt mandula
5 ek. eritrit
5 db barack (vagy amennyit kitölt a tortaforma)
Elkészítés:
A barackokat félbevágjuk és egy kiolajozott tortaforma aljába fektetjük őket. Közben elkészítjük a morzsát. A lisztet a kókuszolajjal, az eritrittel ês a mandulával összedolgozzuk. (Nem kapunk homogén tésztát, az a lényeg, hogy morzsolódjon. ) A tésztát rámorzsoljuk a barackokra. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük alufóliával lefedve. 20 perc után még kb. 10 percig sütjük, de figyeljük, hogy ne égjen meg a tészta.
Jó étvágyat kívánok hozzá!