Cukormentes "naked cake" erdei gyümölcsös túrókrémmel

img_4703.JPG

Eltelt egy év...Egy éves születésnapját ünnepli az Anyaként is fitten blog. Ezzel a recepttel szeretném megköszönni, hogy olvastok, velem vagytok és remélem velem is maradtok! :) Ma útjára indul a facebookos oldalam is, szintén a blog nevével. Köszönöm, ha ott is követtek. Ígérem továbbra is finomabbnál finomabb egészséges receptekkel foglak Titeket megörvendeztetni. :) 

A következő recept egy szülinapi torta volt kedves sógornőm szülinapjára, úgyhogy ennél aktuálisabb nem is lehetne. 

Hozzávalók egy 18 cm-es formához:

5 tojás

10 dkg teljes kiőrlésű  tönkölyliszt

1 evőkanál kakaópor

stevia ízlés szerint vagy 7 dkg xilit

fél csomag sütőpor

A töltelékhez:

2 dl tejszín

25 dkg túró

1 citrom reszelt héja

1 teáskanál vanília aroma

stevia ízlés szerint vagy 5 dkg xilit

30 dkg erdei gyümölcs, vagy bármilyen bogyós gyümölcs

Díszítéshez cukormentes étcsokoládét használtam.

Elkészítés:

A torta alaphoz a tojásokat kettéválasztjuk, majd az édesítővel a tojássárgáját habosra keverjük. A tojásfehérjét is habosra keverjük. A tojássárgához hozzáadjuk óvatosan a felvert fehérjehabot, majd a lisztet és a kakaóport is beleforgatjuk. Fakanállal csomómentesre keverjük. Kivajazott formába öntjük.

A krémhez a tejszínhabot kemény habbá verjük. A túróhoz hozzáadjuk az édesítőt a reszelt citromhéjat és a vanília aromát. Végül a tejszínhabot összekeverjük a túrós krémmel. 

A torta összeállításához megsütjük a tésztát a formában előmelegített sütőben, 180 fokon tűzpróbáig. Ha megsült és kihűlt a tésztánk, három felé vágjuk, majd minden részébe teszünk a túrós krémből, azután erdei gyümölcsöket szórunk rá. Ezt mindegyik résznél megismételjük. Végül felmelegített cukormentes étcsokoládét csorgatunk a tetejére.

Próbáljátok ki szülinapra, családi ebédhez vagy csak lepjétek meg magatokat vele! :) 

Jó étvágyat hozzá! 

 

 

img_2570.JPG