Diétás "Epermisu"

epermisu2.jpg

Biztos sokatokkal megesett már az, hogy kívántatok valami édes süteményt, és megnéztétek mi van otthon a kamrában, hűtőben, hátha sikerül valami finomat készíteni azokból a hozzávalókból. Nos, velem pontosan ez történt...:) Drága Saci barátnőmtől kaptam egy csomag cukormentes babapiskótát, amit fel tudtam használni, valamint árválkodott a hűtőben még egy-két csomag görög joghurt. Mivel április végén már az eper sincs borsos áron az üzletekben, ilyenkor szinte mindig van otthon, mert a kedvenc gyümölcsöm és a család is nagyon szereti. És szinte össze is állt az édességünk. A babapiskótáról sok embernek a tiramisu ugrik be először, ezért én is úgy döntöttem, hogy valami hasonló desszert készüljön. Mutatom is milyen egyszerű:

Hozzávalók:

350 gramm görög joghurt

1 tk. vanília aroma

2 evőkanál méz vagy édesítő

2 dl kávé a piskóta forgatásához

1 tk. rumaroma

1 csomag cukormentes babapiskóta

ízlés szerint eper

tetejére cukrozatlan holland kakaópor

Elkészítés:

A kávét megfőzzük és beleöntjük a rumaromát. A babapiskótákat megforgatjuk benne, majd egy üvegtál aljára elkezdjük rakni. Közben elkészítjük a krémet. A joghurtba belekanalazzuk a mézet, (vagy aki nagyon szigorú fogyókúrázó adjon hozzá steviát), és hozzákeverjük a vanília aromát. A beáztatott babapiskóta sorunkra elkezdjük rákanalazni a krémet, majd karikákra vágott epret helyezünk rá. Ezután jöhet a rétegezés. Piskóta, krém, eper. Amikor már elég magas a sütink, krémmel fedjük le, és a legvégén cukrozatlan kakaóport szitálunk rá. Egész eperrel díszítjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá! :) 

epermisu.jpg