Diétás pudingos keksz

Gyerekkorom óta rajongok a kekszekért. Csokis, töltött, mandulás, bármilyen! :) Bevallom, ezekről az aprósüteményekről volt a legnehezebb lemondanom, pedig azt gondolná az ember, hogy egy életmódváltás során a nagy, habos sütemények vagy a csokoládé az amitől a legnehezebb "megszabadulni". 

Ezt a kekszet egy gasztronómiával foglalkozó videóblogon láttam, persze cukros változatban. Nagyon megtetszett, ezért már másnap beszereztem hozzá az alapanyagokat-egészséges verzióban. 

Hozzávalók:

3 csomag Dr. Oetker vaníliás (vagy bármilyen ízű) főzős pudingpor

230 gramm tönköly vagy zabliszt

ízlés szerint édesítő (stevia, xilit)

1 teáskanál vanília esszencia

250 gramm vaj vagy kókuszzsír

Elkészítés:

A vajat az édesítővel habosra keverjük robotgép vagy kézi erő segítségével. A vaj ne legyen túl hideg, mert így nehezebb lesz vele a dolgunk. Ha ezzel végeztünk, hozzáadjuk a többi hozzávalónkat is, majd csomómentesre dolgozzuk. A tésztából kb. dió nagyságú golyókat formázunk, majd egy villa segítségével benyomjuk a kekszek tetejét. 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Sárgabarack (cukormentes) lekvárral megkenve isteni! ;)

Jó étvágyat és szép hetet kívánok! :)