Boszorkányhab málnából

Villámbejegyzés következik, ugyanis ez a kis pohárdesszert, ami gyerekkorom nagy kedvence volt,  csupán három összetevőből áll és pofon egyszerű az elkészítése. Érdekes, de mindig csak a nagymamáim készítették, ezért nagyon jó emlékeket ébreszt bennem. A nevét nem tudom honnan kaphatta, de a Rábaközben ahol felnőttem, mindenhol így hallottam.

A málna most nagyon szezonális, és amellett, hogy finom, rengeteg jótékony hatása van. Többek között rengeteg C-vitamint és antioxidánst tartalmaz. Kitűnő vértisztító és az ember nem is gondolná, de csillapítja a lázat is. 100 gramm málna 34 kcal tartalmaz és értékes tápanyag a benne lévő gyümölcscukor is. Kismamákra nem vonatkozik, de halkan megsúgom, hogy jó a másnaposság ellen is :) , mert segíti helyreállítani az emésztőrendszert és a bélflórát. Tehát bátran fogyasszuk a málnát, akár egészséges desszert formájában, amit a laktóz és gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatnak.

A hozzávalók:

100 gramm málna

2 db tojásfehérje

ízlés szerint édesítő (xilit, stevia stb.)

A málnát egy villa segítségével összetörjük, majd a tojásfehérjéket kemény habbá verjük az édesítővel. Kismamák nem ehetnek nyers tojást, ezért nekünk gőz felett kell felverni a habot. Az összezúzott málnát és a tojáshabot óvatosan összeforgatjuk, majd jó két-három órára a fagyasztóba tesszük kis desszertes poharakba, a hideg miatt fagyis, sorbetes jelleget kap az egész édesség és így még érdekesebb.

Próbáljátok ki, nagyon finom! :)