A tökéletes zabpalacsinta

Nagyon régóta kérték Instagram oldalamon, hogy tegyek közzé zabpalacsinta receptet, de remélem nemcsak nekik kedvezek ezzel a nagyon egyszerű édességgel. Eleinte ódzkodtam ezt a receptet közzétenni, mivel a palacsinta sikere nagyon sok mindenen múlik. A hozzávalókon keresztül, a főzőlapon át a sütési időig nagyon sok dologból áll össze, főleg ha az ember lánya nem búzalisztet használ. Aki jártas a konyhában, általában nagyon hamar megtanulja ezt a desszertet, sokszor már nem is figyeljük a hozzávalók mennyiségét, csak "ránézésre" dolgozunk, legalábbis nagyon sok háziasszonytól hallottam már ezt. Régóta száműztem a finomított búzalisztet a konyhából, helyette zablisztet, rozslisztet és tönkölylisztet használok. Az előző bejegyzésemben már írtam a zab jótékony hatásairól, ezért nem is szaporítanám tovább a szót, jöjjön a recept.

Hozzávalók:

20 dkg zabpehelyliszt

3 dl tej

2 dl szódavíz vagy sima ásványvíz

2 db tojás

1 csipet só

A hozzávalókat összekeverjük, majd fél órát hűtőben állni hagyjuk.A sütéshez én olívaolajat használok, és ajánlom is, nem ragad le tőle. Nem kell megijedni, elég sűrű a massza, sűrűbb, mint a hagyományosnál, a palacsinták is vastagabbak lesznek, de ha túl tömörnek találjuk, akkor tehetünk még hozzá tejet. Közepes lángon süssük őket, akkor biztos, hogy nem ragadnak le. Mi cukormentes lekvárral fogyasztottuk, de nagyon finom cukrozatlan kakaópor+xilit kombinációval is. 

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá! :)