...nem csak Anyáknak ;)

Anyaként is fitten

Ünnepi csokoládés pite

img_9290.jpg

Egy igazi csupa csokis pite receptet hoztam Nektek, csokirajongóknak kötelező. Nem kalóriaszegény édességről van szó, de az ünnepi asztalon is megállja majd a helyét, mert nagyon látványos. Egyszerű elkészíteni, süthetitek tej- vagy étcsokoládéból is, nekem személy szerint a non plus ultra a tömény étcsokoládé. Tudom, nem mindenki szereti kesernyés íze miatt, de napi egy-két kocka étcsokoládé kedvezően hat a szívre, valamint csökkenti a vérnyomást. Egy szó,mint száz, ezért a pitéért az egész család rajongani fog majd!

Hozzávalók:

300 gramm tönkölybúza liszt (akinek nem fér bele, ch csökkentett)

150 gramm vaj vagy kókuszolaj

1 db tojás

100 gramm eritrit

fél csomag sütőpor

1 ek. tejföl

egy csipet só

A töltelékhez:

250 gramm light   mascarpone sajt

400 gramm cukormentes étcsokoládé (pl. Wawel)

3 dl tejszín

A díszítéshez pedig 150 gramm aprított törökmogyorót használtam.

Elkészítés:

Első lépésként egy nagy tálban a vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a sütőport, az eritritet, a tojást a tejfölt, a csipet sót. Sima tésztát gyúrunk belőle, majd kinyújtjuk, piteformába helyezzük, villával megszurkáljuk, majd hűtőszekrénybe vagy hideg helyre tesszük pihentetni fél órára.

Amikor letelt a pihentetési idő, előmelegített sütőben 175 fokon 25 percig sütjük. Ha megsült, vegyük ki a sütőből és várjuk meg míg kihűlt a tésztánk, utána tegyük csak bele a tölteléket.

A töltelékhez olvasszuk meg a csokoládénkat a tejszínnel kis lángon, folyamatosan kevergetve, nehogy leégjen! Ha már langyos, belekeverjük a mascarponét, majd megtöltjük vele a pitét. Végül tört törökmogyorót szórunk rá.

Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

img_9275.jpg

img_9300.jpg

img_9287.jpg

 

 

Cukormentes almás pite

img_7003.JPG

Ha ősz, akkor almás pite! :) Rengeteg módon el lehet készíteni, én most egy hagyományos verziót alakítottam át alakbaráttá. Remélem annyira ízlik majd Nektek is, ahogy Nekem is.

Hozzávalók:

A tésztához:

400 gramm szénhidrát csökkentett (vagy bármilyen) liszt

100 gramm poreritrit

1 csipet só

2 tojás sárgája

125 gramm vaj vagy kókuszolaj

150 ml tejföl

A töltelékhez:

1 kg alma reszelve

100 gramm poreritrit

1 tk. vanília aroma

1 tk. fahéj

1 ek. zsemlemorzsa

Elkészítés:

A lisztet egy nagy keverőtálba öntjük, majd hozzáadjuk a sütőport, a sót, és a poreritritet. A szobahőmérsékletű vajat elmorzsoljuk benne, ezután hozzáöntjük a két tojás sárgáját, a tejfölt és eldolgozzuk.

A lereszelt almák levét kicsavarjuk, ezután hozzáadjuk a poreritritet, a fahéjat, a vanília aromát és összekeverjük a masszát.

Egy nagyobb porcelán piteformát kivajazunk, majd a tészta 2/3 át kinyújtjuk és belefektetjük. A tésztát villával megszurkáljuk és eloszlatjuk rajta a zsemlemorzsát.

A töltetléket elegyengetjük a tésztán, majd a maradék tésztát egy nagy lyukú reszelőn ráreszeljük. (Sodorhatunk a tésztából rudakat is és ráfektethetjük a tésztára rács formában.)

Előmelegített sütőben,légkeverésen, 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.

Felvert házi tejszínhabbal kínáltam.

Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

Cukormentes tejszelet

img_5770.JPG

Tejszelet, tejsüti... Valamilyen formában biztos mindenki találkozott vele a boltok hűtőpolcain. Sajnos a legtöbb ilyen termék tele van tartósítószerrel, cukorral, de van megoldás, ha az egészségesebb verzióra vágyunk: elkészítjük magunk.

Nagyon egyszerű, nem kell hozzá sok összetevő, és nem is drága sütemény, amivel garantáltan levehetjük a családot a lábukról! :)

Hozzávalók a tésztához:

4 db nagyobb méretű tojás

1 dl növényi tej

100 gramm tönkölybúza liszt (ch csökkentett is jó)

2 e. cukrozatlan kakaópor

1 tk. szódabikarbóna

1 ek. zabkorpa

1 tk. citromlé

2 ek. eritrit

A krémhez:

150 gramm zsírszegény túró

200 ml felvert tejszínhab

1 zacskó habfixáló

2 ek. light mascarpone

1 ek. zsírszegény joghurt

1 tk. vanília aroma

3 ek. eritrit

Elkészítés:

A tojásokat az 1 dl tejjel fehéredésig keverjük robotgép segítségével, majd beleszitáljuk a lisztet, a kakaóport, a zabkorpát, a citromlevet, az eritritet, és homogén masszává keverjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk a tésztát.

A krémhez először felverjük a tejszínhabot a habfixálóval, majd óvatosan hozzákeverjük a túróhoz. Ízesítjük még a mascarponével, eritrittel, és a vanília aromával.

Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

 

 

Egy kis olasz gasztronómia-három nap Rómában

img_8789.jpg

Múlt héten volt szerencsénk az olasz fővárosban tölteni egy hosszú hétvégét a férjemmel, így most egy rendhagyó gasztronómiai bejegyzést hoztam Nektek a tapasztalatainkról, illetve pár jó tanácsot is megosztok veletek, ha az örök városba vezetne az utatok valamikor a jövőben! :)

Ha olasz ételekről beszélünk, akkor elsősorban mindenkinek a pizza és a tésztafélék ugranak be. Én személy szerint ritkán eszem ilyesmit (leginkább a kalória-, és szénhidráttartalmuk miatt), de mégis úgy voltam vele, hogy ebben a pár napban sokat fogunk gyalogolni, így kell az energia, nem fogom olyan szigorúan venni az étkezést. Édességet nem ettem, nem vagyok mostanában nagy fagyis, plusz számomra az olasz desszertek túlzóan émelyítőek, de ízlések és pofonok, nekem nem igazán jönnek be.

Péntek este érkeztünk meg a városba, a reptérről fáradtan és éhesen először a szállásunkra vezetett az utunk, majd az ott dolgozó recepciós fiú ajánlása alapján felkerestük a Spaccio Pasta nevezetű helyet, ami amúgy a Manzoni metróállomás közelében található meg. Az árak (az itteni viszonyokhoz képest) -ahogy aztán a későbbiekben összehasonlítottuk a többi étteremmel-, teljesen átlagosak voltak, a pizzák 8-10 Euro körül mozogtak. Én egy húsmentes étel mellett döntöttem, paradicsomos-mozarellás gnocchi-t választottam, ami nagyon jó választásnak bizonyult, valami isteni volt! Kellően paradicsomos, ízletes, teljesen odáig voltam érte! Férjem egy sonkás-rukkolás pizzát választott, neki is nagyon ízlett. Összességében nagyon ajánlom a helyet, ha arra jártok mindenképp térjetek be! Vacsora után még egy vegán fagyizót is útba ejtettünk, a férjem szerint nagyon finomak voltak a fagylaltok, az étteremtől pár méterre található a cukrászda.

A szombat reggelt a szállásunkon kikészített reggelivel kezdtük. Mivel már többször voltam Olaszországban, tisztában voltam vele, hogy nem egy nagyszabású büféasztal fog várni minket, ugyanis a klasszikus olasz reggeli kávé vagy cappuccino és péksütemény, nem igazán esznek sósat az első étkezésünkre. Mivel én régóta száműztem ezeket a cukros ételeket az életemből, nem ettem belőlük, de szerencsém volt, ugyanis friss gyümölcs és joghurt is elő volt készítve, így én is megtalálhattam a fogamra valót.

img_8711_1.jpg

img_8712.jpg

img_8713.jpg

Az egész napot kirándulással, csavargással töltöttük, a dél is a belváros közepén, a Pantheonnál ért minket. Itt egy kis utcába betérve találtunk egy nagyon hangulatos pizzériát, már az interior is megfogott minket. Az árak itt sem voltak vészesek, egy minden jóval megpakolt szendvics 4,5 Euróba került, de garantáltan nem vagy utána éhes egy darabig. Azért tényleg az a jó ezekben a szendvicsekben amiket szinte bárhol megtalálni, hogy iszonyatosan laktatóak, az ízükről már nem is beszélve! Mindenképpen jó választás, ha nem akartok beülni egy étterembe, hanem csak úgy gyorsan bekapnátok valamit.

img_8792.jpg

img_8790.jpg

 Az estét már a Trasteverén töltöttük, ami Róma egy különlegesen szép városrésze, a Tevere folyó túloldalán található, Róma szíve, nekem a kedvencem lett olyannyira, hogy vasárnap újra visszatértünk.

img_8806.jpg

img_8812.jpg

img_8995.jpg

img_9014.jpg

img_9015.jpg

img_9007.jpg

img_9005.jpg

Az egész olyan,mintha egy filmjelenetet látnánk: mindenfele robogósok, szűk macsakaköves utcák ahol zsinóron lógnak a száradni való ruhák, éttermek minden méteren, egyszerűen imádnivaló! Itt szombat este egy hangulatos trattoriába tértünk be, természetesen itt is pasta volt a menü. A vacsora mellé egy üveg fehér bort is választottunk, nagyon passzolt az ételekhez amiket rendeltünk.

img_8930.jpg

img_8928.jpg

Vasárnap a dél környékén a Vatikán mellett voltunk épp, amikor betértünk egy Snack Bar-ba, itt egy kicsit csalódás volt mind az ár, mind az íz tekintetében, de éhséget enyhíteni megfelelt nekünk.

img_8983.jpg

img_8987.jpg

img_8984.jpg

 Mint ahogy már említettem, a vasárnap esténket is a Trastevere városrészen töltöttük, és betértünk egy olyan helyre, amit már előző este kinéztünk magunknak, mert sorban álltak az emberek az ülőhelyekért, és nagyon felkeltette az érdeklődésünket, hogy mit tudhatnak. Kicsit féltem tőle, mert az ilyen "túlhájpolt" helyek szokták a legnagyobb csalódást okozni, de nagyon finomakat ettünk itt. Az kicsit zavaró volt számomra, hogy a pincérek siettetnek, hogy átadd a helyed a várakozóknak, de talán még nem annyira illetlen stílusban. Nekünk szerencsénk volt, mert foglalás nélkül, este fél 7-kor simán helyet tudtunk foglalni a teraszon. Én tonhalsalátát rendeltem, ekkora adagot még életemben nem láttam, nem is bírtam megenni, a férjemnek kellett besegítenie. A párom paradicsomos csirkét evett, nem panaszkodott sem a mennyiségre, sem az ízvilágra. Véleménye szerint kicsit magyaros volt, aminek kifejezetten örült. :) Egy szónak is száz a vége, a Tonnarello egy olyan hely, ahova érdemes betérni!

img_8674_1.jpg

img_8675.jpg

Ami még említésre méltó, hogy bárhova tértek be, nagyon finom kávét fogtok kapni, egyszerűen ebben az országban én még nem ittam rossz feketét! A legkisebb helyektől kezdve, a legnagyobb túrista látványosságok közelében is pont olyan kedvesen szolgáltak ki minket, ez nagyon szimpatikus bennük! A Trastevetén ittuk a legolcsóbbat, 1 Euróért, a Trevi- kútnál viszont két kávéért 12 Eurót fizettünk.

Egy jó tanács:mindig legyen nálatok valamilyen vizes palack, Rómában úton-útfélen ivókutakba botlottunk, ahol ingyen után tudtuk tölteni az üvegeinket, még a Forum Románum területén is találtam egyet.

img_8875.jpg

Végezetül pedig jöjjön pár hangulatkép erről a csodaszép pár napról:

img_8692.jpg

img_8736.jpg

img_8940.jpg

img_8948.jpg

img_8957.jpg

img_8912.jpg

img_8966.jpg

img_8911.jpg

img_8639.jpg

img_8647.jpg

img_8619.jpg

Egy igazi jó móka-Erdei jógakaland

img_8516.jpg

Mielőtt megszülettek a lányok, már nagyon sokat beszélgettünk a férjemmel arról, hogy milyen sportot szeretnénk, hogy űzzenek majd a gyermekeink. Mert abban biztosak voltunk, hogy szeretnénk ha valamit mozognának, persze nem erőltetve, hanem a készségeiknek megfelelően. Szerencsére nagyon mozgékonyak a kislányaink, így mi is mozgásban vagyunk mindig velük. :) Egy ideje figyelgetem nagyobbik lurkóm, Abigél nyitottságát az új dolgok iránt, főleg, ha valamilyen sport tevékenységről van szó. Az egyetem alatt nagyon sokat jártam jógázni, nagyon megszerettem, egy fárasztó sulis nap után olyan jó volt elmenni a terembe és egy kicsit megnyugodni, felfrissíteni a testem és a lelkem egyaránt. Mivel manapság már nem nagyon tudok itthonról eljárni különböző jógastúdiókba, az internet segítségével magam is meg tudom oldani ezt a fajta testmozgást. Amikor Abigél látja, hogy jógázom, sokszor érdeklődve figyeli az utóbbi időben, és ő is szeret csatlakozni hozzám, persze a maga kis hároméves módján. :) Emiatt is örültem annyira, amikor egyik nap csengetett a postás az Erdei jógakaland mesekönyvvel és a hozzájuk tartozó kártyajátékkal.

img_8547.jpg

Ahogy kinyitottam a csomagot már rögtön szimpatikus lett számomra, hogy a kártyák egy kis vászon táskában foglaltak helyet ami nagyon praktikus a gyerekek szempontjából is, jobban védve vannak a kis lapok benne, és szépen el lehet rakni őket a játék végeztével.

A könyv nagyon kedves, a rajzok rögtön a gyerekek kedvencévé váltak, és hamar el is kezdtünk próbálgatni a jógapózokat a mese segítségével, természetesen először kisebb-nagyobb sikerrel. :) De véleményem szerint nem is ez a lényeg, hanem, hogy együtt vagyunk, mozgunk, jókat nevetünk. A gyerekeket (és a felnőtteket is) nagyon sok mindenre tanít a jóga, többek között koncentrációra, segíti a mozgásfejlődést és az érzelmek megélést. Szívből ajánlom minden gyermeknek és szülőnek, ha egy kis mókára vágyik, nálunk szinte minden este előkerül azóta a mesekönyv, és a jógapózok is egyre ügyesebben alakulnak! ;)img_8539.jpg

Nagyon szépen köszönöm Bánhidi Dórinak a Pandarte blog írójának ezt a nagyszerű ajándékot, a könyvet és a hozzá tartozó kártyajátékot itt tudjátok beszerezni:

http://jogakaland.hu/shop/a-gyerekjogazashoz/erdei-jogakaland-mesekonyv/28

img_8551.jpg

img_8538.jpg

img_8560.jpg

Cukormentes kávétorta

img_7950.jpg Sajnos vagy nem sajnos, rajongok a kávéért. Minden formáját kedvelem: szeretem a reggeli kávém, a délutánit, szeretek kávéházakba járni, engem sokkal jobban vonz,mint egy tömött szórakozóhely. Egyszóval szeretek mindent ami hozzá kapcsolódik, és mivel a blogra még nem készítettem kávés tortát, úgy gondoltam akkor most itt az ideje. Pár órás kísérletezés eredménye lett ez a mennyei, alakbarát(abb) torta, amit nyugodtan megsüthetünk szülinapokra, családi rendezvényekre kávéimádó szeretteinknek.

img_7964.jpg

Hozzávalók 8-10 személyre:

150 gramm tönkölybúzaliszt

80 gramm vaj

5 db tojás

100 gramm por eritrit

1 csipet só

A krémhez:

1 csomag vaníliás pudingpor

100 gramm laktózmentes vaj

100 gramm por eritrit

3 dl kókusztej

1 dl főzött kávé

1/2 dl rum vagy konyak (én jamaikai rumot használtam)

Elkészítés:

Vajas piskótát fogunk sütni. (Készíthetitek kisebb, vagy nagyobb tortaformában, én nagyobbat választottam és a piskóta tetejére tettem a krémet, de ha kisebb formával dolgoztok, "púposabb" lesz a tészta és félbe is lehet akár vágni és úgy megtölteni krémmel, ti döntitek el.) A vajat habosra keverjük az eritrittel, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, és apránként a lisztet a csipet sóval. Alaposan elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások fehérjéjét is. Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35 percig sütjük. (tűpróbáig)

A krém elkészítése a következőképpen történik: A kókusztejben megfőzzük a pudingport az eritrittel. (Kevesebb tej kell hozzá,mint amikor sima pudingot főzünk, hogy keményebb legyen a krém.) Míg meleg a krém hozzáadjuk a vajat és a rumos kávét, majd kihűtjük a krémet. Aki több masszát szeretne, készítheti kétszeres puding mennyiségből is. A kihűlt piskótára tesszük a krémet, mindenhol bevonjuk vele a tortát, majd cukrozatlan kakaóporral és kávészemekkel díszítjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

img_7949.jpg

 

 

Csokis-mogyorós cukormentes kuglóf

img_1876.JPG

Férjem szülinapjára készült ez a végtelenül egyszerű, kevert tésztás csokis-mogyorós kuglóf, ami véleményem szerint az eddigi legfinomabb kuglóf amit valaha készítettem és kiötlöttem. Nagyon szeretem a törökmogyorót, ezért arra gondoltam, hogy miért ne süthetnék belőle egy kuglófot?! :) A mogyoróhoz remekül passzol a csoki, így nem volt más hátra, mint elővenni a kuglófformám és megsütni ezt a finomságot.

A közelgő húsvéti ünnepi asztalra is kiváló desszert lehet vaníliasodóval vagy vaníliás fagylalttal.

Hozzávalók egy nagyobb kuglófformához:

250 gramm ch csökkentett liszt (bármilyen liszttel működik)

4 ek. cukrozatlan kakaópor

1 csomag sütőpor

100 gramm törökmogyoró

80 gramm eritrit

1 tk. fahéj

2 dl mandulatej

4 db tojás

1,5 dl kókuszolaj vagy olívaolaj

60 gramm cukormentes tej-vagy étcsokoládé

Elkészítés:

Egy nagy keverőtálba borítjuk a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a fahéjat és az apróra vágott mogyorót illetve étcsokoládét. Ezután hozzáadjuk az eritritet és csomómentesre kikeverjük. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz, majd végül belekerül a mandulatej és az olaj is. Egynemű masszává keverjük.

Kikent kuglófformába öntjük a tésztánkat, majd előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 180 fokon 50 percig sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

 

Pickies, egy doboz mindenmentes nassolnivaló

img_7370-2.jpg

img_7365-2.jpg

Szerintem kevés olyan ember olyan ember létezik,aki nem szeret egy kicsit is nassolni ebéd után, vagy a főétkezések között. Bevallom, én is a nasizók táborát erősítem, de nagyon odafigyelek arra, hogy minőségi, cukormentes édességet válasszak erre a célra. A Pickies szakértő bloggerekkel és influenszerekkel havonta állítja össze a csomagokat, hogy büntetlenül élvezhessük ezeket az egészséges harapnivalókat.

img_7345-2.jpg

Kétféle doboz rendelhető tőlük: egy nagy és egy mini. A nagy doboz 8 db terméket és 3 db meglepetés kupont rejt, a mini pedig 4 db terméket és 2 db kupont.

A Pickies csapata a februári nagy dobozzal lepett meg,aminek nagyon örültem, ugyanis már régóta ki szerettem volna próbálni ezeket az egészséges finomságokat.

Első ránézésre megfogott a külseje, szeretem a letisztult arculatot mindenben, a natúr szín pedig szerintem pedig kifejezetten barátságossá teszi a megjelenést.

A februári nasikat Barbilla válogatta össze, akinek a munkásságát régóta követem és akit az egyik legjobb és legközvetlenebb Instagram bloggernek tartok. Nem véletlen, hogy életmód-és táplálkozási tanácsadóként odafigyelt arra, hogy minőségi édességeket, rágcsálnivalókat állítson össze, amiket bátran fogyaszthatunk, hisz nem kell a pluszkilókkal számolni sem miattuk.

A "pikszis" tartalmazott többek között áfonyás-, vitamin-, és protein szeletet, zöldséges és nyers vegán gyümölcsszeletet, energia golyókat, egy csomag pizzás paleo kekszet, és egy kis üveg 100%-os préslevet alma ízben.

img_7337-2.jpg

A kóstolást a Hungarika 100%-os préslevével kezdtem, szeretem ha valami ennyire természetes, olyan finom volt, mintha akkor facsartam volna közvetlenül almából. Tetszett, hogy a csomagban nemcsak édes, hanem sós finomság is volt, a Primus Pizzás paleo keksze valami zseniális, nagyon ízlett, nem kellett neki sok idő, és már alig volt a zacskóban belőle. A NAKD Energia golyói szuper ötlet volt, hogy belekerültek a válogatásba, edzés előtt ettem, pont annyi energiát nyújtott amennyi kellett, nem mellesleg a kókusz ízesítés nálam mindig telitalálat. A szeletek közül a legjobban talán a Bombus Protein szelete ízlett, de a Raw me nyers vegán-, és a Castus áfonyás finomsága is tökéletes választás volt ebéd után. A Sweet Veggie répás-banános harapnivalója érdekes ízvilág volt számomra, de szerintem jó gondolat volt egy ilyen nassolnivalót is belecsempészni a dobozba. A Falatka vitamin szeletéből pedig keveset tudtam enni a kislányomnak köszönhetően, aki ahogy meglátta,rögtön kérte is tőlem, és az én lágy anyai szívem nem tudott ellenállni két szép csillogó szempárnak. :) Elmondása szerint nagyon finom volt, és én is így vélekedtem róla. :)

Nagyon szépen köszönöm a dobozt a Pickes csapatának, összességében remek dolognak tartom azt, amit a képviselnek és nagyon várom már a márciusi összeállítást is.

Bővebb információt itt találtok róluk: https://pickies.hu/

img_7341-2.jpg

img_7327-2_1.jpg

img_7347-2.jpg

 

Hester's Life, alternatíva egy egészséges reggelire

img_7253.jpg 

Nagyon szeretek reggelizni. Ha valamilyen oknál fogva későn kelek (ami valljuk be elég ritka két gyerkőc mellett), akkor sem hagyom ki soha ezt az étkezést. Sokszor fogyasztok az első étkezésimnél, zabot, cukormentes müzlit és gyümölcsöket. Akik olvassák a bejegyzéseim tudják, hogy nagyon fontos számomra, hogy minőségi étel kerüljön az asztalunkra, válogatott alapanyagokból.

Múlt héten "kincsekkel" teli dobozt hozott a futár, a Hester's Life reggeliző granoláit és müzlijeit kaptam, ami nagy örömmel töltött el, ugyanis már sok jót hallottam a termékeikről. Egytől-egyig glutén-, szója-, laktóz-, színezék-, tartósítószer- mentesek, természetes módon előforduló cukrokat tartalmaznak, hozzáadott cukrot nem, és a vegán étrendbe gond nélkül beilleszthetőek. A Hester's Life készítményeit dietetikus alkotta, válogatott alapanyagokból készülnek, prémium minőségben. Ahogy kinyitottam a dobozt, ami elsőként szemet szúrt, az az ízléses csomagolás volt.Nem haboztam, szinte azonnal nekiláttam a kibontásuknak.

img_7223.jpg

img_7182.jpg

Négyféle finomságot kóstolhattam meg, és amikor megláttam a csokoládé feliratot tudtam, hogy a csokoládés granolával fogok kezdeni. Nem csalódtam, minőségi csokidarabok, liofilizált (a szárítás egyik fajtája) eperszemek és ami a legjobban ízlett a pirított törökmogyoró szemek tették izgalmassá ezt a granolát. Nagyon ízlett, biztos, hogy fogok rendelni belőle! :)

img_7262.jpg

img_7292.jpg

Második választásom a Cruncy Nuts, azaz a Ropogós Magvak volt, ahogy a termékekhez mellékelt tájékoztató füzet is leírja "Egy igazi különlegesség! Müzli gabona nélkül." Ropogós, finom magok, hozzáadott cukrot nem tartalmaznak és bevallom őszintén nassolnivalónak is tökéletesen működött az esti filmhez! :)

img_7260.jpg

Gluténérzékenyeknek tökéletes választás lehet a Cherrylady Muesli, azaz a meggyes müzli, ugyanis gluténmentes zabpehelyből áll, és a szintén gluténmentes vitaminokban gazdag hajdinapehelyből és puffasztott amarántból. Hogy ropogós legyen a reggelink, került még bele napraforgómag, lenmag és mandula is. Nagyon ízlett benne a liofilizált meggy és a goji bogyó is.

image1.jpeg

Egyik legkedveltebb reggelink lett a Verryberry Granola, azaz a ribizlis granola, valószínűleg azért, mert a két kedvenc ízvilágom a fahéj és a vanília dominál ebben a termékben. Megtalálható még benne szintén liofilizált piros és fekete ribizli amely a gyermekkorom nyarait és a nagymamám juttatja eszembe, valamint mandula és chia mag is. Nem nagyon tudtam abbahagyni az evését, nagyon bejött ez a granola nekem is és a kislányomnak is.

Jó szívvel ajánlom ezeket a termékeket mindazoknak akik egy egészséges finom reggelire vágynak és akiknek fontos, hogy minőségi alapanyagokkal "töltsék meg a hasukat". Ajándéknak is szuper ötlet, a Férjem biztos, hogy meg fogom majd lepni egy csokoládés granolával, mert ez ízlett neki a legjobban, csak nehogy én egyem meg majd előle! :)       

img_7189.jpg

Vegán street- a növényi alapú desszertcsodák

img_6960.jpg

Karácsony előtt egy nagyon finom vegán, azaz növényi alapú édességekből álló dobozzal lepett meg a Vegán Street nevű cukrászat.

img_6998.jpg

Ők így definiálják magukat:
"A Vegan Street műhelyéből november óta gazdagítjuk a növényi desszertek világát. A vegán alapanyagok mellett fontosnak tartjuk a cukor- és gluténmentes összetevőket is. Így igyekszünk minden édesszájúnak bűntudatmentes falatozást kínálni. Az ízek mellett a megjelenésre is hangsúlyt fektetünk. Számunkra a sütés alkotás. Egyedi tortáinkkal és süteményeinkkel szeretnénk a különleges alkalmakat még különlegesebbé tenni! Egyenlőre megrendeléses rendszerrel működünk, a X. kerületi Porcelán utcát töltjük meg frissen sülő piskótaillattal. Itt várunk minden kedves megrendelőnkre a becsomagolt, szívvel-lélekkel készült desszertjeikkel."

img_6965.jpg

Már első pillanatban megfogtak a színek, az ízlésesen elkészített csokigolyók,kekszek, mini tortácskák mind hívogatóan néztek rám, arra várva, hogy megkóstolhassak őket. Nem sokáig tétováztam, első választásom a cukor-és gluténmentes csokigolyókra esett, amiből rumos-meggyes, málnás, zserbós és marcipános ízesítéssel kaptam kóstolót. Megmondom őszintén, ha akarnék sem tudnék dönteni, annyira ízlett mindegyik variáció, tökéletes volt az ízvilág számomra. Ugyanezeket a kis golyóbisokat nádcukorral is tesztelhettem, hasonlóan nagy örömmel tettem mindezt! :) Ahogy a bemutatkozóban olvashattátok, nemcsak sütemények, torták készítését is vállalják, érdemes megnézni a munkájukat, gyönyörűen dolgoznak.

img_6986.jpg

A csomagban lapult még számomra egy kekszválogatás ami bio tönkölyliszttel és nádcukorral készült; kókuszos, narancsos, fahéjas,kakaós-vörösáfonyás ízek közül válogathattam. Nem volt nehéz levenni a lábamról ezekkel az aprósütikkel, ugyanis talán a kedvenc  ízkombinációimmal sikerült meglepniük.

img_6994.jpg

A kekszválogatás mellett cukormentes minitorták és még (elmondásuk szerint) fejlesztés alatt álló sajtos-és szezámmagos ropikkal ettem degeszre magam. A cupcake szelekció raffaello, toffifee, naracsos-csokis és málnás-vaníliás ízekkben kápráztatott el.

Bevallom őszintén rengeteg bio, egészséges és cukormentes süteményt kóstoltam már meg mióta életmódot váltottam, de a vegán édességek azok amik egyre jobban a szívemhez nőnek. Könnyűek, érzem rajtuk a "növények erejét", nincsen bennük tartósítószer és nem mellesleg nagyon finomak. A Vegán Street desszertjei pont ilyenek, ha vegán életmódot folytatsz, vagy csak szeretnél ínycsiklandó sütiket majszolni, keresd meg őket Facebookon vagy Instagramon! :)

img_6987.jpg